Mama spune

Mamele ne iubesc si ne calauzesc, insa cateodata intentiile lor bune ne deruteaza mai mult, acestea sunt lucrurile auzite de la mama mea, mamele prietenilor sau rude in drumul meu prin viata:

  1. "O sa faci riduri de la machiaj/creme". Uita-te la bunica ta, sau la o bunica care nu s-a machiat si nu i-a pasat de sanatatea pielii. Cum arata? O sa vezi cu siguranta diferenta dintre o femeie care a avut grija de ea si o femeie care nu. In plus, machiajul si cremele nu te ajuta doar sa fii frumoasa, ci sa ai incredere in tine. Sunt sigura ca o bunica cu ruj pe obraji se simte mai increzatoare decat una fara ruj pe obraji. Ca sa nu o sperii pe mama de la cer la pamant si esti in anii adolescentei, poti folosi pentru fata ta produse naturale, uleiuri din plante pentru hidratare( ulei de migdale, 6 lei sticluta), apa de trandafiri ca toner( 10-15 lei), un cleanser produs de o firma romaneasca, recomandat tenurilor tinere (incearca de la elmiplant skin control sau gerovital plant stop acnee). 
  2. "Daca te epilezi,  parul o sa creasca mai gros/negru/repede". Oricum nu il vrei acolo, si nu o sa il mai vrei,  cui ii pasa cum arata daca nu se vede? Nu e mare corvoada sa te razi la dus la fiecare 2 zile sau cand simti tu (daca te razi prea des o sa te iriti, mai bine astepti cateva zile, si stai calma,  varfurile perilor crescuti nu se vad).Ca sa nu te simti incomoda, poti folosi spuma de ras sau balsam de par, il intinzi pe picioare si apoi dai cu lama. Ca sa nu ai bubite de la ras, da cu spirt dupa ce te-ai clatit si te-ai uscat.. Oricum, parul epilat nu creste nici mai repede, nici mai gros nici mai negru, asta e doar paranoia (deci mama ta nu o sa observe daca il lasi sa creasca din nou).
  3. "Bea ceai in loc de pastile" . Asta e ceva ce mama mi-a spus de cand sunt mica, si are dreptate. Ceaiurile nu sunt la fel de rapide in actiune ca pastilele, insa sunt mai eficiente pe termen lung, si pe langa a calma durerea, regleaza si organismul, adica o sa fii ca nou. Un ceai de musetel sau tei inlocuieste pastila pentru dureri de cap, un ceai de coada soricelului calmeaza durerile menstruale si regleaza menstra daca e baut regulat un timp. Ceaiurile sunt foarte ieftine (cativa lei) si le gasesti la orice farmacie sau magazin naturist.
  4. "Nu iti epila mustata" . La fel ca la picioare, insa aici nu  vrei sa folosesti lama. Eu prefer penseta, ca sa aleg doar firele nenaturale (groase si colorate) si sa le las pe cele subtiri si neobservabile in pace. Daca  las zona cheala arata nenatural :).
  5. "Daca te tunzi des, parul o sa se subtieze, o sa creasca greu si o sa cada".  Mama zicea ca firele rase cresc mai repede..pai firele tunse cresc mai greu? Nimic din actiunile fizice asupra parului ca rasul, tunsul, prinsul etc nu influenteaza ritmul de crestere. Acesta e modificat doar de alimentatie, anotimp (iarna creste mai incet decat vara) etc. Mai ales ca varfurile pe care le tunzi nu au nici o treaba cu radacinile. Uneori femeile au impresia ca parul nu le creste pentru ca il taie prea des sau taie prea mult. 
  6. "Du-te la scoala, invata etc" .Uneori interesul fata de scoala si banii din buzunar sunt prieteni buni. Nu e nevoie sa  te dai peste cap in aer pentru scoala, trebuie doar sa te interesezi de obiectele care iti plac, sa te duci si la cele care nu iti fac placere (pt orice eventualitate), sa nu ramai corigent sau repetent si sa nu iesi la fel de prost cum ai intrat in scoala. Unele lucruri chiar iti trebuie, ca engleza, care e peste tot. Stiu ca scoala nu e ideala, e derutanta si plina de derbedei insa incearca sa te distrezi si timpul o sa treaca.
  7. "Mananca tot din farfurie"  Nu conteaza cat mananci, ci cat de hranitoare si diverse sunt alimentele.Si asculta-ti burta pentru ca iti stie limita. Daca mama nu vrea sa arunce mancarea din cauza ca tu nu o mananci, spune-i ca o pui la frigider si o mananci mai tarziu. Multe resturi de mancare se pot recombina si reinventa. Friptura de la cina poate fi combinata cu o salata la micul dejun. Nu e nevoie sa devii obez ca sa nu risipesti (uita-te pe strada la ploaia de copii grasi), ci poti face lucrurile cu calm si cap. 
  8. "O sa folosesti matematica in viata". Oarecum, insa doar lucruri simple ca fractii ( cand cineva spune ca o treime din populatie e somnambula de ex) sau procente (reducere 20%), unitati de masura, etc. Matematica care iti trebuie in viata e deja acolo, pe strada, in magazine, poti sa o cauti si sa o filtrezi de cea care nu iti trebuie. 
Daca ti-a placut si mai vrei, inscrie-te pe site sau da like pe facebook (in susul paginii, linkul si butonul albastru). Sunt deschisa la recomandari si intrebari. ^^

2 comentarii:

Adbox