Calcaie intarite


Ahhh,ce enervanta e piela tare de pe calcaie, cum o simti ca te strange si te impiedici de ea :)). Ca sa alungi zgripturoaica asta e nevoie de muulta exfoliere si hidratare.

pila pentru picioare
1.Exfoliere fizica: stai cu picioarele in apa calda pana se inmoaie calcaiele (sau orice alta piele tare) apoi le tamponezi cu un prosop si le freci cu o pila pt calcaie (poza). Unii prefera si piatra ponce, insa mie mi se pare grosolana si neeficianta. Exfoliaza, deci, o data sau de 2 ori pe saptamana cu o pila pentru calcaie.








2. Exfoliere chimica: incearca o solutie cu acid salicilic sau acid lactic. Aceste substante se folosesc si pentru exfolierea fetei, impotriva procesului de hiperkeratinizare, si au ca efect desprinderea  stratului de celule moarte de cele noi si vii, splendid!! Recomand Scholl hard skin softening cream. O sa trebuiasca sa te dai cu crema macar o data la doua zile, insa daca iti gasesti alt ritm e perfect, poate la tine merge sa aplici mai rar.







3.Hidratare intensa.  poti aplica vaselina sau unguent cu galbenele (care are si vaselina) pentru a "sigila" pielea de factorii exteriori care o usuca. Vaselina mentine hidratarea din interior, creind o pelicula intre mediu si piele si impiedicand apa sa se evapore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adbox