Cum sa te pensezi

Nu am fost niciodata la salon pentru pensat, si sincer nici nu sunt prea stufoasa ca sa am mult de munca, dar astea sunt sfaturile mele:

O sa ai nevoie de:

  1. penseta- evident pentru ce
  2. oglinda- ca sa nu iti smulgi genele in loc de sprancene
  3. un servetel- nu stii niciodata
  4. spirt- fara microbi     
  • Descopera ce forma are fata ta ca sa stii ce forma sa dai sprancenelor.


  • Fa masuratori! Ca sa iti faci o idee despre cum ar trebui sa arate sprancenele, ia un creion si masoara ca in poza. Mai intai tii creionul drept langa nas ca sa vezi de unde trebuie sa inceapa spranceana, apoi il inclini in dreptul pupilei sau trecand usor de pupila daca te uiti inainte, ca sa vezi unde e punctul cel mai inalt al sprancenei, iar apoi il duci in coltul ochiului ca sa stii unde ar trebui sa se termine spranceana. 
  • Dezinfecteaza! Foloseste spirtul ca sa dezinfectezi penseta si sprancenele, dar ai grija sa nu iti dai in ochi. Asa previi viitoare cosuri si bubite, nu uita ca tu faci gropi in piele cand smulgi fire de par, in care pot intra bacterii etc. De asemenea, mi se pare ca e mai usor sa vad forma sprancenei si sa manuiesc firele cand sunt ude.
  • Primul pas e sa elimini firele ratacite de pe langa sprancene, alea care nu au nici o treaba cu..spranceana, intelegi tu. Asa o sa ai o imagine mai clara, si poate ca asta e de ajuns pentru prima incercare. Curata-le si pe cele de deasupra si pe cele de sub spranceana.
  • Ca sa dai o forma mai clara, nu te arunca la smuls, ci cu capatul opus de la penseta trage firele la o parte ca sa vezi cum o sa arate. Ai grija sa nu lasi goluri sau gropite cand pensezi, ci sa ai o linie cat mai curata. Daca nu esti sigura nu incepe sa pensezi, incearca pana gasesti o forma potrivita.
  • Fii bland/a, nu trage firele repede, ci usor si incet, pentru ca doare mai putin (cel putin la mine). Nu apuca prea multe fire deodata, nu vrei sa smulgi si o bucata de piele, 2-3 fire sunt de ajuns, desi 1 e perfect pentru ca ai timp sa vezi efectul si nu doare prea tare.
  • NU pensa peste masura. Mai bine stufoase decat deloc. Sprancenele arata fantastic doar curatate de firele razlete (si de sus si de jos) si apoi fixate cu mascara transparenta sau cu fixativ de par (pe care il aplici cu degetul sau cu o periuta de dinti curata). Le poti pieptana cu un pieptan micut ca sa le aranjezi si apoi sa le fixezi.
  • Daca ai goluri in sprancene, de la natura, nu trebuie sa iti modifici toata spranceana urmand imperfectiunea, pentru ca risti sa arate...groaznic. Mai bine folosesti un creion pentru sprancene sau un fard de ochi de o culoare apropiata ca sa umpli golul. Iata un exemplu unde spranceana a fost aranjata doar cu un creion.
marc jacobs



Considera, deci, si alte lookuri inainte de a trece la macel :). 
Apropo, se poarta sprancenele stufoase

marc jacobs

2 comentarii:

Adbox